Heroldování na pražské Kampě


Zveme Vás na ochutnávku a posezení u piva s majitelem pivovaru Herold. Dozvíte se od něj vše o výrobě piva a proč je naše pivo tak dobře uvařené. Těšíme se na Vás a velmi nás zajímá jak Vám bude Herold chutnat.

Od 19 hodin restaurace Kamparium (Říční 9, Praha 1)

Festival minipivovarů a Pražském hradě

V pátek a sobotu 12. a 13. června se uskutečnil na Pražském hradě Festival minipivovarů, kterého jsme se účastnili s naším polotmavým speciálem a pšeničnou dvanáctkou. Akce se účastnilo na 2700 účastníků, děkujeme!






Ocenění v The Guardian

Ocenění piva Herold v britských novinách The Guardian:

Český pivovar Herold, který toto pivo vyrábí, vaří pivo v Březnici již od 15. století, a to se pozná. V zásadě tento standartní český ležák plzeňského typu nepřináší nic nového, jeho síla ale spočívá v chuti: výrazné aroma Žateckého chmele, svěží citrusové tóny doprovázené na konci důmyslnou karamelovou sladkostí se skutečnou elegancí. Toto je velmi dobře uvařené pivo.


Herold, the Bohemian brewery that makes this beer, has been brewing in Březnice since the 15th century, and it shows. Fundamentally, this does not do anything remarkable for a Czech pilsner, but it works thanks to its flavours: a distinctive herbal, “skunk weed” character from the saaz hops; fresh, citrusy notes; a final phase of sophisticated caramel sweetness with real elegance. This is very well-made beer.

Guardian


První Pivní Máj

1. května proběhl u Břevnovského kláštera v Praze První Pivní Máj. Nechyběl ani pivovar Herold. Pivo i přes nepřízeň počasí teklo proudem. Akce se skvěle vydařila!








Na pivovar se vrátil čáp

Jaro je definitivně tady, na pivovar se konečně vrátil čáp! Soutěž je uzavřena, náš toulavý patron dorazil dnes, 9.4. v 6:35. Jako první ho zpozorovala zaměstnankyně pivovaru paní Dana Nováková.
Výherci se stali Milan Jandus a Martina Jandusová, oba tipující přílet na 8.4. Gratulujeme! Vítěze budeme kontaktovat. Děkujeme všem, kdo nám zaslali své tipy. Tak zase za rok!


Pivovar Herold přeje všem svým příznivcům hezké Velikonoce!


Chcete vyhrát basu piva Herold?

Startuje tradiční soutěž, kterou založil už hrabě Pálffy. Napiště nám tip, kdy se podle Vás na náš pivovarský komín vrátí čáp z teplých krajin. Nejpřesněji tipující vyhrává 20 ks piva vlastního výběru.
Svoje návrhy na datum příletu čápa můžete spolu se svým jménem, příjmením a mailovou adresou posílat na adresu cap@pivovar-herold.cz.
Každý soutěžící může zaslat jeden tip.


Vyhlášení cen Sdružení přátel piva 2014 - Pšeničné pivo roku 2014

Kategorie tzv.“bílých“ piv vznikla teprve vyčleněním z kategorie svrchně kvašených piv jako samostatná kategorie až v loňském roce.
A to na základě masivního nárůstu pivovarů, které tento pivní styl vaří. Jsme rádi, že se vracíme do dob před 150 lety, kdy bylo pšeničné pivo v českých zemích tradiční a hojně rozšířené, než ho zcela vytlačil český ležák.
Jeho specifická chuť je nezastupitelná, zvláště pak v letních měsících.



Letošní pořadí vítězných pšeničných piv bavorského stylu:

1. Sv. Norbert pšeničné světlé - Klášterní pivovar Strahov
2. Primátor Weizenbier - Pivovar Náchod
3. Světlý kvasnicový pšeničný ležák Herold - Pivovar Herold Březnice


5. ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014

Ocenění piva HEROLD:

na 1. místě PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 v kategorii polotmavá a tmavá specialní piva - Herold Czech Black Lager

Soutěž speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 pokračuje již pátým ročníkem.
Soutěž se vyhlašuje ve čtyřech soutěžních kategoriích: světlá speciální piva (13,0 a více % EPM), polotmavá a tmavá speciální piva (13,0 a více % EPM, barva 20 j. EBC) a vyšší a neobvyklá piva. Tímto pojmem se rozumí např. svrchně kvašená piva, ochucená, piva vyráběná v našich podmínkách neobvyklou technologií, míchané nápoje na bázi nealkoholického piva.
V této kategorii přihlašovatel může uvést parametr, kterým se pivo odlišuje a komise k němu při hodnocení přihlíží. Čtvrtou kategorií, které měla premiéru v loňském roce je kategorie míchaných piv (tj. nízkoalkoholická nápoje vzniklé smícháním piva s ovocnou složkou).
Vyhlašovatelem soutěže je společnost PORT spol. s r. o., odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s


PŘÍBĚH PIVOVARU

Historický spolek Herold Březnice Vás zve na výstavu Příběh pivovaru, která se bude konat v prostorách Galerie Ludvíka Kuby od 12.7. - 30.9.2014.
Představíme více než půl tisíciletí historie pivovaru, technologii výroby piva, zajímavosti i současnost. Navíc budete mít možnost zblízka vidět barokní sochy ze střechy pivovaru.

Ze střechy březnického pivovaru zmizely cenné sochy, čeká je rekonstrukce

Ze střechy březnického pivovaru zmizely cenné sochy. Čeká je totiž náročná oprava. Povrch obou soch je už značně zvětralý a ve velkých plochách porostlý lišejníky, v některých místech odpadává. Některé části soch dokonce chybí. Sochy ale nejsou jediné prvky budovy, které restaurátoři obnoví. Na řadu přijde i erb v průčelí. Jeho opravu zahájí Historický spolek Herold už letos v létě.
„V úterý jsme sochy za pomoci jeřábu a vysokozdvižné plošiny sundali," potvrdila Příbramskému deníku ředitelka Historického spolku Herold Kateřina Tomášová.
Samotné sejmutí soch proběhlo nad očekávání hladce, bez žádných závažných problémů. Sochy, které jsou s největší pravděpodobností raným dílem čimelického sochaře Jana Karla Hammera st., byly na střeše pivovaru umístěny ve velmi stabilní poloze zatížené převážně vlastní vahou.
„Bylo proto poměrně jednoduché je nadzvednout a nebylo třeba žádného těžkého vyprošťování," podotkla ředitelka.
Sochy jsou nyní v Galerii Ludvíka Kuby, kde si je veřejnost může prohlédnout.
„Umístili jsme je do galerie jako součást plánované výstavy o historii zámeckého pivovaru v Březnici, která se bude jmenovat Příběh pivovaru, a bude instalována v prostorách Galerie Ludvíka Kuby v letních měsících," dodala Tomášová.
Restaurování soch umožnily spolku především peníze z veřejné sbírky. „Díky ní jsme získali 135 tisíc. To stačí na sundání soch, restaurování erbu a částečnou obnovu soch," uzavřela ředitelka Kateřina Tomášová.

Pivovar Herold získal další dvě ocenění v Českých Budějovicích

První ocenění v v kategorii polotmavé pivo za druhé místo.
Druhé ocenění v kategorii tmavé pivo za druhé místo.
Mezi nejlepšími středočeskými potravinami je Pivovar Herold Březnice a.s.
Soutěž o nejlepší potravinářské výrobky ze středních Čech zná své vítěze. Ocenění Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2013 dnes na výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem na Nymbursku převzali zástupci 11 středočeských firem, sdělilo ČTK tiskové oddělení hejtmanství.
Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců v regionu.
Ocenění získaly firmy Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Fiala Milovice, Příbramská uzenina, Pivovar Herold Březnice, Pivovar Hubertus Kácov, Tereos TTD, Ňam-Ňam z Velké Dobré, Polabské mlékárny Nymburk, PANE Dolní Nouzov, Včelí farma Samek a Školní statek Mělník.
Do soutěže se přihlásilo 13 výrobců ze Středočeského kraje s celkovým počtem 71 výrobků. Hodnotilo se v sedmi kategoriích - mlýnské a pekárenské výrobky, mléko a mléčné výrobky, lahůdky a cukrářské výrobky, alkoholické nápoje a víno, masné výrobky, med a výrobky ze včelího medu, ostatní potravinářské výrobky a pivo.
Soutěž Potravinářský výrobek Středočeského kraje má být doplněním celorepublikového systému udělování známky Klasa na regionální úrovni a zároveň přispět k propagaci regionu. "Jsem rád, že Středočeský kraj může tímto způsobem veřejnost upozornit na mimořádně kvalitní produkty, které nabízejí naši středočeští živnostníci. Mám také radost z toho, že lidé se již vracejí do malých obchodů, právě k těmto zručným výrobcům, kteří nabízejí kvalitní a dobré zboží," uvedl hejtman Josef Řihák (ČSSD).

Oceněné výrobky: >
Kategorie Masné výrobky:
- Hovězí maso v pepři - výrobce Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Davle,
- Milovická uzená krkovice bez kosti z domácí udírny - výrobce společnost Fiala Milovice,
- Šunka jaksepatří a Furiant - výrobce Příbramská uzenina, a.s.

Kategorie ostatní potravinářské výrobky a pivo:
- Tmavé speciální pivo - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Polotmavé speciální pivo - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Pšeničný kvasnicový ležák - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Tmavý speciál - výrobce Pivovar Hubertus, Kácov,
- Cukr bridž - kostky - výrobce Tereos TTD a.s., Mělník

Kategorie Mléko, mléčné výrobky:
- Zmrzlina Bombato - sicilská pistácie - výrobce společnost Ňam-Ňam, Velká Dobrá,
- Termixík cheesecake - výrobce Polabské mlékárny

Kategorie Lahůdky a cukrářské výrobky:
- Cookies, Vlašský ořech a Raphaelo - výrobce společnost Ňam-Ňam Velká Dobrá,
- Banánový řez a Špaldový řez s jogurtem - výrobce firma PANE Dolní Bousov,

Kategorie Mlýnské a pekárenské výrobky:
- Chléb slunečnicový Borovino - výrobce firma PANE Dolní Bousov,
- Vícezrná houska - výrobce firma PANE Dolní Bousov,
- Jarní záparový chléb - výrobce firma PANE Dolní Bousov,

Kategorie Med, výrobky ze včelího medu:
- Med lipový - výrobce Včelí farma Samek

Kategorie Alkoholické nápoje, víno (kromě piva):
- Rulandské šedé, výběr z hroznů, ročník 2012 - výrobce Školní statek Mělník

Konec soutěže Kdy přiletí čáp?


Čáp přiletěl 20.3. v 12:05 hodin.

Soutěžícím děkujeme za účast a vítězům blahopřejeme k výhře.
Vítěze budeme kontaktovat a zveřejníme je v nejbližší době na facebooku.

Vyhrajte dárkové balení piva!

V dřívějších dobách pan hrabě Jan Nepomuk Pálffy, majitel zámku a pivovaru, vždy odměnil sudem piva toho zaměstnance, který mu jako první přinesl zprávu o jarním příletu čápa na komín zámeckého pivovaru v Březnici.
Společnost Pivovar Herold Březnice a.s. vyhlašuje spotřebitelskou soutěž pro 3 nejpřesnější tipy příletu čápa, výherní cenou je dárkové balení sortimentu piva.
Vítězi se stanou ti účastníci soutěže, kteří uhodnou datum a čas příletů čápa na pivovarský komín.
Každý účastník soutěže může zaslat pouze dva tipy, kdy čáp přilétne.
Zaslání předpokládaného data příletu, emailové adresy, jména a příjmení na email cap@pivovar-herold.cz znamená zařazení do soutěže.
Datum příletu sledují a následně potvrdí pracovníci pivovaru. Společnost Pivovar Herold Březnice a.s. zveřejní na facekooku jména výherců a bude je kontaktovat, kdy si mohou přímo v pivovaru cenu vyzvednout.
Jak letí čápi

Návrat čápů ze zimoviště na hnízdiště je ovlivněn počasím, letos to vypadá na brzký příchod jara a včasný návrat na hnízdo. Ale počasí se ještě může změnit.
Podle dlouhodobého sledování je zřejmé, že čápi přilétli až když teploty vystoupaly k patnácti stupňům. Čáp dokáže za den uletět 300 kilometrů, někdy se zdrží v místě hojném na potravu i týden, v průměru se přibližuje rychlostí 60 kilometrů za den.
Březnice leží na rozhraní dvou tahových cest čápů bílých. Čápi ze západní Evropy létají do Afriky přes Gibraltar, čápi z východní Evropy letí přes Balkán, Bospor, Turecko a Izrael.
Kudy létají naši pivovarští čápi, není známo. Na zimovišti v Africe bývají samci a samice na různých místech, setkávají se spolu až na hnízdě, které samec obsadí a láká později přilétající čápici.