Herold - Dobré pivo ještě žije!

HeroldTour - Art Café

Kde: Karlova 2, Staré město, Praha
Otevřeno: po-ne: 10:00-22:00
Co od nás: na čepu 12 ̊ ležák, v lahvích pšeničné, černé, Střízlík a Bastard
Co k snědku: široká nabídka teplých i studených jídel, čerstvé saláty, domácí dezerty (doporučujeme cheese cake)
Fb: Art Café
Kouření: ne

Přímo v samém centru Prahy, pár kroků od Karlova mostu, můžete navštívit Art Café, která působí jako oáza v ruchu velkoměsta. Kavárnu najdete na nádvoří Colloredo- Mansfeldského paláce, kde si lze za šumění Neptunovy barokní fontány vypít kávu, pivo, nebo se i naobědvat. Jste tu vítáni doslova celý den. Art Café nabízí lehká teplá jídla, bagely, saláty a domácí dezerty. Majitel, který kavárnu otevřel v roce 2013, měl za cíl jít cestou menšího českého pivovaru. Jsme hrdí na to, že si vybral právě pivovar Herold.
Kavárna má výborné recenze na turistických portálech, kde zákazníci chválí hlavně příjemnou atmosféru a vstřícný přístup personálu. Přijďte se přesvědčit sami.


HeroldTour - Café Moabit

Kde: Vršovická 25, Praha
Otevřeno: po-pá: 7:30-22:00
so-ne: 10:30-22:00
Co od nás: na čepu Pšeničné, v lahvích pšeničné, Střízlík a Bastard
Co k snědku: domácí bagely, quiche a dorty, polévky
Fb: Moabit
Kouření: ne

Moabit je útulná kavárna berlínského typu, kterou najdete v samém srdci Vršovic. Kromě Pšeničného Herolda si tu můžete dát výbornou kávu nebo domácí dort či quiche. V kavárně jsou vřele vítány děti, pro které je v zadní části připravený parádní dětský koutek s prolézačkami.
Moabit Café funguje od května 2015, kdy ji vlastníma rukama vybudoval její majitel Tomáš Lorenc. Jak sám říká, zakládají si tu na osobním přístupu k hostům a přátelské atmosféře.
Zajděte se někdy podívat sami a zažijte Vršovice přívětivější.


Pivo České Republiky

Z Českých Budějovic v soutěži Pivo České Republiky jsme si přivezli 1.místo v kategorii polotmavých piv a bronz v kategorii tmavých speciálů. Děkujeme!







Soutěž o lístky na NaKaši Fest

Vyhlašujeme soutěž o lístky na NaKaši Fest. Soutěžní otázka zní: jakého druhu piva jsme za loňský rok uvařili nejvíce? Odpovědi můžete posílat do zpráv na fb pivovaru nebo na mail vyskocil@pivovar-herold.cz. Ze správných odpovědí vylosujeme dva výherce, každý od nás dostane dva lístky, pro sebe a doprovod. Soutěž končí v neděli 5. 6. 2016 o půlnoci.








Konec Čapí soutěže

Čáp dosedl na pivovarský komín dnes, 28. 3. 2016 ve 14:55, čímž ukončil letošní soutěž. Jako první ho zpozoroval náš sládek pan Pinkava. Výherci jsou Barča Hošková, Rostislav Pelc a Marek Divilek, které budeme v brzké době kontaktovat. Gratulujeme a všem ostatním děkujeme za účast :)

Ocenění - Potravinářský výrobek roku

I letos se nam povedlo obhájit ocenění Potravinářský výrobek roku Středočeského kraje za pšeničné a polotmavé pivo. Ocenění převzal náš sládek p. Pinkava z rukou hejtmana Středočeského kraje.






Čapí soutěž

Vyhlašujeme každoroční čapí soutěž. Napište nám tip na návrat čápa z teplých krajin na náš pivovarský komín a vyhrajte basu piva (20 ks) vlastního výběru. Tipy můžete posílat na cap@pivovar-herold.cz, kromě data, kdy podle Vás čáp přiletí, připiště své jméno a příjmení. Každý soutěžící může zaslat 1 tip.
Hodně štěstí!

Stříbrná Pivní pečeť 2016

Stříbrná pivní pečeť 2016 pro Tmavý speciál Herold!













Reprezentační ples pivovaru

Všechny srdečně zveme na tradiční reprezentační ples pivovaru Herold, který se uskuteční 29. ledna v KD Březnice. Těšit se můžete na bohatou tombolu a široký sortiment čepovaného piva Herold. K tanci a poslechu zahrají Bosáci a Kudrnáči. Vstupenky zakoupíte v kanceláři sládka pivovaru. Těšíme se na Vás!

Nabídka zaměstnání

Pivovar Herold a.s. hledá nové kolegy na pozice údržbář do výrobního provozu a topiče pro obsluhu středotlakého kotle. Pro bližší informace nás kontaktujte na info@pivovar-herold.cz, případně čísle 724 753 536. Těšíme se na spolupráci!

Veselé Vánoce

Přejeme veselé Vánoce a vše dobré do nového roku! Děkujeme za vaší přízeň! Dej Bůh štěstí.







Novoroční speciál

Právě jsme uvedli Novoroční speciál 14° - přijďte ho ochutnat do vybraných pivnic!








Pivní speciál roku 2015

Letošního šestého ročníku soutěže speciálních a neobvyklých piv vyrobených komerčními pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2015 se zúčastnilo rekordních14 pivovarů, které přihlásily celkem 35 piv. Degustace se konaly, podobně jako v uplynulém roce, ve Výzkumném senzorickém centru Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského v Praze.


V kategorii polotmavé a tmavé pivní speciály bylo přihlášeno 8 vzorků piv.Vítězem kategorie se stalo pivo Herold Czech Black Lager, vyrobené v Pivovaru Herold Březnice, a.s., které tak obhájilo loňské prvenství.



Břevnovské posvícení

O víkendu 9. - 11. 10. se na vás budeme těšit na 22. Břevnovském posvícení! Na našem stánku si můžete ochutnat naší nefiltrovanou 12°, pšeničný ležák, tmavou 13° a polotmavou 14°. Více zde



Heroldování na pražské Kampě


4.9. proběhlo Heroldování aneb "pivo s majitelem" v pražském Kamapariu. Po komentované ochutnávce všech našich piv jsme si sedli ke stolu a společně vychutnali čerstvě naraženou 12°. Děkujeme všem!



Festival minipivovarů a Pražském hradě

V pátek a sobotu 12. a 13. června se uskutečnil na Pražském hradě Festival minipivovarů, kterého jsme se účastnili s naším polotmavým speciálem a pšeničnou dvanáctkou. Akce se účastnilo na 2700 účastníků, děkujeme!






Ocenění v The Guardian

Ocenění piva Herold v britských novinách The Guardian:

Český pivovar Herold, který toto pivo vyrábí, vaří pivo v Březnici již od 15. století, a to se pozná. V zásadě tento standartní český ležák plzeňského typu nepřináší nic nového, jeho síla ale spočívá v chuti: výrazné aroma Žateckého chmele, svěží citrusové tóny doprovázené na konci důmyslnou karamelovou sladkostí se skutečnou elegancí. Toto je velmi dobře uvařené pivo.


Herold, the Bohemian brewery that makes this beer, has been brewing in Březnice since the 15th century, and it shows. Fundamentally, this does not do anything remarkable for a Czech pilsner, but it works thanks to its flavours: a distinctive herbal, “skunk weed” character from the saaz hops; fresh, citrusy notes; a final phase of sophisticated caramel sweetness with real elegance. This is very well-made beer.

Guardian


První Pivní Máj

1. května proběhl u Břevnovského kláštera v Praze První Pivní Máj. Nechyběl ani pivovar Herold. Pivo i přes nepřízeň počasí teklo proudem. Akce se skvěle vydařila!








Na pivovar se vrátil čáp

Jaro je definitivně tady, na pivovar se konečně vrátil čáp! Soutěž je uzavřena, náš toulavý patron dorazil dnes, 9.4. v 6:35. Jako první ho zpozorovala zaměstnankyně pivovaru paní Dana Nováková.
Výherci se stali Milan Jandus a Martina Jandusová, oba tipující přílet na 8.4. Gratulujeme! Vítěze budeme kontaktovat. Děkujeme všem, kdo nám zaslali své tipy. Tak zase za rok!


Pivovar Herold přeje všem svým příznivcům hezké Velikonoce!


Chcete vyhrát basu piva Herold?

Startuje tradiční soutěž, kterou založil už hrabě Pálffy. Napiště nám tip, kdy se podle Vás na náš pivovarský komín vrátí čáp z teplých krajin. Nejpřesněji tipující vyhrává 20 ks piva vlastního výběru.
Svoje návrhy na datum příletu čápa můžete spolu se svým jménem, příjmením a mailovou adresou posílat na adresu cap@pivovar-herold.cz.
Každý soutěžící může zaslat jeden tip.


Vyhlášení cen Sdružení přátel piva 2014 - Pšeničné pivo roku 2014

Kategorie tzv.“bílých“ piv vznikla teprve vyčleněním z kategorie svrchně kvašených piv jako samostatná kategorie až v loňském roce.
A to na základě masivního nárůstu pivovarů, které tento pivní styl vaří. Jsme rádi, že se vracíme do dob před 150 lety, kdy bylo pšeničné pivo v českých zemích tradiční a hojně rozšířené, než ho zcela vytlačil český ležák.
Jeho specifická chuť je nezastupitelná, zvláště pak v letních měsících.



Letošní pořadí vítězných pšeničných piv bavorského stylu:

1. Sv. Norbert pšeničné světlé - Klášterní pivovar Strahov
2. Primátor Weizenbier - Pivovar Náchod
3. Světlý kvasnicový pšeničný ležák Herold - Pivovar Herold Březnice


5. ročník soutěže speciálních a neobvyklých piv CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014

Ocenění piva HEROLD:

na 1. místě PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 v kategorii polotmavá a tmavá specialní piva - Herold Czech Black Lager

Soutěž speciálních a neobvyklých piv vyrobených pivovary v České republice CEREVISIA SPECIALIS - PIVNÍ SPECIÁL ROKU 2014 pokračuje již pátým ročníkem.
Soutěž se vyhlašuje ve čtyřech soutěžních kategoriích: světlá speciální piva (13,0 a více % EPM), polotmavá a tmavá speciální piva (13,0 a více % EPM, barva 20 j. EBC) a vyšší a neobvyklá piva. Tímto pojmem se rozumí např. svrchně kvašená piva, ochucená, piva vyráběná v našich podmínkách neobvyklou technologií, míchané nápoje na bázi nealkoholického piva.
V této kategorii přihlašovatel může uvést parametr, kterým se pivo odlišuje a komise k němu při hodnocení přihlíží. Čtvrtou kategorií, které měla premiéru v loňském roce je kategorie míchaných piv (tj. nízkoalkoholická nápoje vzniklé smícháním piva s ovocnou složkou).
Vyhlašovatelem soutěže je společnost PORT spol. s r. o., odborným garantem je Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s


PŘÍBĚH PIVOVARU

Historický spolek Herold Březnice Vás zve na výstavu Příběh pivovaru, která se bude konat v prostorách Galerie Ludvíka Kuby od 12.7. - 30.9.2014.
Představíme více než půl tisíciletí historie pivovaru, technologii výroby piva, zajímavosti i současnost. Navíc budete mít možnost zblízka vidět barokní sochy ze střechy pivovaru.

Ze střechy březnického pivovaru zmizely cenné sochy, čeká je rekonstrukce

Ze střechy březnického pivovaru zmizely cenné sochy. Čeká je totiž náročná oprava. Povrch obou soch je už značně zvětralý a ve velkých plochách porostlý lišejníky, v některých místech odpadává. Některé části soch dokonce chybí. Sochy ale nejsou jediné prvky budovy, které restaurátoři obnoví. Na řadu přijde i erb v průčelí. Jeho opravu zahájí Historický spolek Herold už letos v létě.
„V úterý jsme sochy za pomoci jeřábu a vysokozdvižné plošiny sundali," potvrdila Příbramskému deníku ředitelka Historického spolku Herold Kateřina Tomášová.
Samotné sejmutí soch proběhlo nad očekávání hladce, bez žádných závažných problémů. Sochy, které jsou s největší pravděpodobností raným dílem čimelického sochaře Jana Karla Hammera st., byly na střeše pivovaru umístěny ve velmi stabilní poloze zatížené převážně vlastní vahou.
„Bylo proto poměrně jednoduché je nadzvednout a nebylo třeba žádného těžkého vyprošťování," podotkla ředitelka.
Sochy jsou nyní v Galerii Ludvíka Kuby, kde si je veřejnost může prohlédnout.
„Umístili jsme je do galerie jako součást plánované výstavy o historii zámeckého pivovaru v Březnici, která se bude jmenovat Příběh pivovaru, a bude instalována v prostorách Galerie Ludvíka Kuby v letních měsících," dodala Tomášová.
Restaurování soch umožnily spolku především peníze z veřejné sbírky. „Díky ní jsme získali 135 tisíc. To stačí na sundání soch, restaurování erbu a částečnou obnovu soch," uzavřela ředitelka Kateřina Tomášová.

Pivovar Herold získal další dvě ocenění v Českých Budějovicích

První ocenění v v kategorii polotmavé pivo za druhé místo.
Druhé ocenění v kategorii tmavé pivo za druhé místo.
Mezi nejlepšími středočeskými potravinami je Pivovar Herold Březnice a.s.
Soutěž o nejlepší potravinářské výrobky ze středních Čech zná své vítěze. Ocenění Potravinářský výrobek Středočeského kraje 2013 dnes na výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem na Nymbursku převzali zástupci 11 středočeských firem, sdělilo ČTK tiskové oddělení hejtmanství.
Cílem soutěže je podpora a propagace malých a středních potravinářských výrobců v regionu.
Ocenění získaly firmy Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Fiala Milovice, Příbramská uzenina, Pivovar Herold Březnice, Pivovar Hubertus Kácov, Tereos TTD, Ňam-Ňam z Velké Dobré, Polabské mlékárny Nymburk, PANE Dolní Nouzov, Včelí farma Samek a Školní statek Mělník.
Do soutěže se přihlásilo 13 výrobců ze Středočeského kraje s celkovým počtem 71 výrobků. Hodnotilo se v sedmi kategoriích - mlýnské a pekárenské výrobky, mléko a mléčné výrobky, lahůdky a cukrářské výrobky, alkoholické nápoje a víno, masné výrobky, med a výrobky ze včelího medu, ostatní potravinářské výrobky a pivo.
Soutěž Potravinářský výrobek Středočeského kraje má být doplněním celorepublikového systému udělování známky Klasa na regionální úrovni a zároveň přispět k propagaci regionu. "Jsem rád, že Středočeský kraj může tímto způsobem veřejnost upozornit na mimořádně kvalitní produkty, které nabízejí naši středočeští živnostníci. Mám také radost z toho, že lidé se již vracejí do malých obchodů, právě k těmto zručným výrobcům, kteří nabízejí kvalitní a dobré zboží," uvedl hejtman Josef Řihák (ČSSD).

Oceněné výrobky: >
Kategorie Masné výrobky:
- Hovězí maso v pepři - výrobce Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Davle,
- Milovická uzená krkovice bez kosti z domácí udírny - výrobce společnost Fiala Milovice,
- Šunka jaksepatří a Furiant - výrobce Příbramská uzenina, a.s.

Kategorie ostatní potravinářské výrobky a pivo:
- Tmavé speciální pivo - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Polotmavé speciální pivo - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Pšeničný kvasnicový ležák - výrobce Pivovar Herold Březnice,
- Tmavý speciál - výrobce Pivovar Hubertus, Kácov,
- Cukr bridž - kostky - výrobce Tereos TTD a.s., Mělník

Kategorie Mléko, mléčné výrobky:
- Zmrzlina Bombato - sicilská pistácie - výrobce společnost Ňam-Ňam, Velká Dobrá,
- Termixík cheesecake - výrobce Polabské mlékárny

Kategorie Lahůdky a cukrářské výrobky:
- Cookies, Vlašský ořech a Raphaelo - výrobce společnost Ňam-Ňam Velká Dobrá,
- Banánový řez a Špaldový řez s jogurtem - výrobce firma PANE Dolní Bousov,

Kategorie Mlýnské a pekárenské výrobky:
- Chléb slunečnicový Borovino - výrobce firma PANE Dolní Bousov,
- Vícezrná houska - výrobce firma PANE Dolní Bousov,
- Jarní záparový chléb - výrobce firma PANE Dolní Bousov,

Kategorie Med, výrobky ze včelího medu:
- Med lipový - výrobce Včelí farma Samek

Kategorie Alkoholické nápoje, víno (kromě piva):
- Rulandské šedé, výběr z hroznů, ročník 2012 - výrobce Školní statek Mělník

Konec soutěže Kdy přiletí čáp?


Čáp přiletěl 20.3. v 12:05 hodin.

Soutěžícím děkujeme za účast a vítězům blahopřejeme k výhře.
Vítěze budeme kontaktovat a zveřejníme je v nejbližší době na facebooku.

Vyhrajte dárkové balení piva!

V dřívějších dobách pan hrabě Jan Nepomuk Pálffy, majitel zámku a pivovaru, vždy odměnil sudem piva toho zaměstnance, který mu jako první přinesl zprávu o jarním příletu čápa na komín zámeckého pivovaru v Březnici.
Společnost Pivovar Herold Březnice a.s. vyhlašuje spotřebitelskou soutěž pro 3 nejpřesnější tipy příletu čápa, výherní cenou je dárkové balení sortimentu piva.
Vítězi se stanou ti účastníci soutěže, kteří uhodnou datum a čas příletů čápa na pivovarský komín.
Každý účastník soutěže může zaslat pouze dva tipy, kdy čáp přilétne.
Zaslání předpokládaného data příletu, emailové adresy, jména a příjmení na email cap@pivovar-herold.cz znamená zařazení do soutěže.
Datum příletu sledují a následně potvrdí pracovníci pivovaru. Společnost Pivovar Herold Březnice a.s. zveřejní na facekooku jména výherců a bude je kontaktovat, kdy si mohou přímo v pivovaru cenu vyzvednout.
Jak letí čápi

Návrat čápů ze zimoviště na hnízdiště je ovlivněn počasím, letos to vypadá na brzký příchod jara a včasný návrat na hnízdo. Ale počasí se ještě může změnit.
Podle dlouhodobého sledování je zřejmé, že čápi přilétli až když teploty vystoupaly k patnácti stupňům. Čáp dokáže za den uletět 300 kilometrů, někdy se zdrží v místě hojném na potravu i týden, v průměru se přibližuje rychlostí 60 kilometrů za den.
Březnice leží na rozhraní dvou tahových cest čápů bílých. Čápi ze západní Evropy létají do Afriky přes Gibraltar, čápi z východní Evropy letí přes Balkán, Bospor, Turecko a Izrael.
Kudy létají naši pivovarští čápi, není známo. Na zimovišti v Africe bývají samci a samice na různých místech, setkávají se spolu až na hnízdě, které samec obsadí a láká později přilétající čápici.